نقره نما اصفهان و قیمت خرید ظروف شبه نقره

خرید ظروف شبه نقره،نقره نما،ملیله کاری،آبکاری نقره به قیمت ارزان و ارسال فوری به سراسر کشور


اپلیکیشن صنایع دستی

اپلیکیشن صنایع دستی

صادرات صنایع دستی از صفر تا 100

  • نویسنده: امید حسینی

صادرات صنایع دستی ایرانی کمک بزرگی به رشد و توسعه اقتصادی خواهد نمود. قیمت ظروف صنایع دستی نسبت به کالاهای دیگر ارزان تر است. از این رو مشتریان بیشتری می توانند از آنها بهره ببرند. صادرات صنایع دستی به ترکیه،دبی،اروپا و بسیاری از مناطق دنیا می تواند انجام شده و در راستای صادرات غیر نفتی باعث ارز آوری گردد. خرید صنایع دستی اصفهان مانند میناکاری روی مس،فیروزه کوبی،خاتم کاری،قلمزنی،تشعیر،مس و پرداز،ملیله کاری و … نه تنها برای هنردوستان ایرانی، بلکه برای علاقه مندان به صنایع دستی اصیل کشورمان جذابیت دارد.

تماس با واحد فروش: 09019277512

صادرات صنایع دستی ایرانی به سراسر دنیا

صادرات صنایع دستی یکی از بهترین گزینه ها برای جایگزین شدن با صادرات نفتی است چرا که برخلاف منابع نفت و گاز هیچ موقع به اتمام نمی رسند و همیشه امکان تولید، افزایش تنوع و همگام شدن با سلیقه مشتریان وجود دارد. خرید صنایع دستی ایرانی کمک بزرگی به اقتصاد های خرد و بومی کشورمان خواهد نمود. از طرفی صنایع دستی ذاتا متنوع هستند حتی اگر برنامه خاصی برای تنوع بخشی وجود نداشته باشد چون صفر تا صد مراحل تولید صنایع دستی، با دست انجام می شود و هر محصول با محصول قبلی خود متفاوت خواهد بود.

صادرات صنایع دستی

 

ست هدیه تبلیغاتی ترمه و بشقاب میناکاری

ست هدیه تبلیغاتی ترمه و بشقاب میناکاری

ست شکلات خوری فیروزه کوبی و ترمه

هدایای تبلیغاتی لاکچری

باکس ست ترمه و گلدان میناکاری

باکس ست ترمه و گلدان میناکاری

ترمه و بشقاب میناکاری

ترمه و بشقاب میناکاری

صادرات صنایع دستی

صادرات صنایع دستی مسی

مراحل صادرات صنایع دستی ایرانی Persian handicrafts راه را به شما نشان داده اند تا بتوانید به عنوان یک تولید کننده موفق، صنایع دستی تولیدی خود را به کشورهای همسایه و اروپایی به فروش برسانید. اما سؤال اینجاست که برای صادرات صنایع دستی چه باید کرد؟ چه اقداماتی لازم هستند؟ راهکارهای صادرات صنایع دستی چیست؟ از چه راه های صادرات صنایع دستی را می توان گسترش داد؟ برای صادرات صادرات صنایع دستی ابتدا باید کشورها و مشتریان خارجی که خریدار این محصولات هستند را شناسایی کنید. پس از آن با شرکت در فستیوال ها، جشنواره ها و ایونت های داخلی و بین المللی این کشورها، بقیه کشورها و شرکت های حاضر و فعال را با برندتان آشنا کنید و بتوانند کیفیت محصولات شما را از نزدیک ارزیابی کنند. طبیعتا مواد ساخت با کیفیت، تنوع بالا و قیمت مناسب تأثیر زیادی خواهند داشت.

پس از آن باید بازاریابی صنایع دستی و تبلیغات را در دستور کار خود قرار دهید. در زمینه بازاریابی صنایع دستی مقاله جامعی در این خصوص نوشته شده که توصیه می کنیم حتما مطالعه نمایید. پس از آن نوبت به اخذ کارت بازرگانی، انتخاب بسته بندی شکیل برای محصولات، پرداخت بیمه کالا و سایر موارد می رسد تا بتوانید محصول خود را در بازار داخلی کشورهای مختلف به فروش برسانید. توجه داشته باشید صنایع دستی ایران از شناخته شده ترین و معروف ترین صنایع دستی جهان به شمار می روند و از این لحاظ، بازاریابی راحتی خواهید داشت.این مراحل به طور کلی روش صادرات صنایع دستی بودند که شاید بسته به نوع صنایع دستی انتخابی، برخی مراحل و کارهای اضافه تر هم نیاز داشته باشند.

باکس هدیه ترمه و گلدان میناکاری

هدیه ترمه و گلدان میناکاری

باکس ترمه و گلدان میناکاری ارتفاع 20 سانتی

باکس ترمه و گلدان میناکاری

ست هدیه گلدان خاتم کاری و ترمه

ست هدیه گلدان خاتم کاری و ترمه

ست هدیه فیروزه کوبی

هدیه فیروزه کوبی گلدان و ترمه

طبق گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، آمار صادرات صنایع دستی کشور تا پایان سال 99، بدون در نظر گرفتن صادرات زیورآلات و صادرات چمدانی صنایع دستی، 1800 میلیون دلار بوده است. طبیعتا چنین آمار و ارقامی بدون تلاش اساتید، هنرمندان و صنعتگران هر شاخه از صنایع دستی مخصوصا بانوان عزیز کشورمان امکان پذیر نبود. البته باید شیوع کرونا و تأثیر منفی آن را هم لحاظ کرد.

اپلیکیشن صنایع دستی

آمار دیگری که در این خصوص بسیار جالب توجه است این است که رتبه ایران در صادرات صنایع دستی در جهان، جایگاه 31 است. ضمنا بد نیست بدانید که از حدود 602 شاخه مختلف صنایع دستی که در جهان به ثبت رسیده، بیش از 300 مورد آن در ایران تولید می شوند. در کنار ایران، کشورهای هند و چین و روسیه هم صنایع دستی متنوعی دارند.بر همین اساس می توان گفت که اگر حمایت های بیشتری در حوزه صنایع دستی ایران انجام شود، نه تنها در طی چند سال آینده به راحتی خواهد توانست جای صادرات نفتی را پر کند و دغدغه نسل آینده را کاملا رفع نماید، بلکه میلیون ها نفر بر اثر اشتغالزایی حاصل شده به صورت مستقیم و غیر مستقیم درآمد کسب کنند. ضمن اینکه فعال شدن بخش صادرات موجب ارزآوری و رونق چرخه اقتصادی نیز خواهد شد.

توسعه صادرات صنایع دستی

مهمترین محصولات در صادرات صنایع دستی کدامند؟

با اینکه تمامی انواع صنایع دستی ایران، زیبایی بسیار بالایی دارند و هر کدام از جایگاه ارزشمندی برخوردار هستند اما برخی از محصولات صنایع دستی با استقبال بسیار بیشتری مواجه هستند و لذا صادرات آنها فعالتر است. در ادامه به چند مورد اشاره می کنیم:

  •  فرش ماشینی و کفپوش دستباف به همراه فرش دستباف : صادرات فرش و صنایع دستی در رتبه نخست قرار دارند که مجموعا نزدیک به 200 میلیون دلار فروش داشته اند که رقم بسیار قابل توجهی است. خریداران بزرگ این نوع صنایع دستی ایران، کشورهای آلمان، امارات، ژاپن، پاکستان و استرالیا هستند.
  •  گبه : گبه ایران نیز از جمله محصولات صادرات صنایع دستی به کشورهای آسیایی و اروپایی است. کشورهای ژاپن، سوئیس، چین، آلمان و ایتالیا خریداران بزرگ گبه ایران هستند که سهم قابل توجهی از صادرات به خود اختصاص داده اند.

صنایع دستی ایران

سرویس چای خوری فیروزه کوبی

فیروزه کوبی اصفهان

باکس ست میناکاری گلدان 20 و بشقاب 25 سانتی

ست میناکاری گلدان و بشقاب

گلدان مس و پرداز سایز 30 سانتی متر

گلدان مس و پرداز

جفت گلدان مس و نقاشی پرداز 20 سانتی

جفت گلدان مس و نقاشی پرداز

  • جاجیم : جاجیم هم از جمله محصولات صادراتی پرفروش است و نشان می دهد که درامد صادرات صنایع دستی از طریق جاجیم نیز قابل توجه می باشد. کشورهای عراق، قطر، ترکمنستان و پاکستان از بزرگترین خریداران خارجی صنایع دستی جاجیم ایران به شمار می روند.
  • گلیم و سوماک : صادرات صنایع دستی ایران در زمینه گلیم و سوماک نیز قابل توجه می باشد و کشورهای عراق، آلمان، قطر و ژاپن بزرگترین خریداران آن هستند.

پیج صنایع دستی ایرانی در شبکه های اجتماعی

  • آثار هنری نظیر مینیاتور : از دیگر محصولات جالب توجه صادرات صنایع دستی ایرانی به خارج کشور، نقاشی های مینیاتور و آثار هنری مشابه آن هستند که ارزش مقدار فروش آن به 47 میلیون دلار می رسد که با نرخ رو به رشد همراه است.
  • مرصع کاری : این نوع صنایع دستی هم سهم بسیار قابل توجهی در فروش و صادرات صنایع دستی کشورمان داشته که بزرگترین کشور خریدار، ترکیه است.

صنایع دستی اصفهان

صادرات صنایع دستی اصفهان

  • مجسمه ها و اشیا تزئینی سفالی و ظروف سفالی میناکاری شده : صادرات صنایع دستی لالجین که در حوزه سفالگری است و به عنوان شهر جهانی سفال نیز شناخته شده، به کشورهایی نظیر عراق، کویت، امارات، عمان و قطر سهم بسیار زیادی داشته است. طبیعتا با ثبت شدن شهرهای بیشتری از ایران در لیست سازمان جهانی یونسکو، صادرات صنایع دستی سایر شهرهای کشور نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
  • صادرات صنایع دستی شیشه ای : این محصولات تقریبا 25% کل صادرات محصولات صنایع دستی ایران را به خود اختصاص می دهند مخصوصا که در سال های اخیر از روش هایی مثل تراش، حکاکی، نقاشی، معرق و میناکاری روی شیشه به زیبایی آن افزوده شده و به نوعی تنوع بالایی هم پیدا کرده است. کشورهای امارات، کویت، آذربایجان، روسیه، ارمنستان، فرانسه، ژاپن، ازبکستان، آفریقای جنوبی، ترکیه، آلمان، انگلستان و فرانسه از بزرگترین خریداران این محصولات به شمار می روند.
  • صادرات صنایع دستی مسی : یکی از بهترین و فوق العاده ترین محصولات برای صادرات به خارج از کشور، محصولات مسی هستند. در این دسته بندی می توان ظروف مسی، میناکاری روی مس، خاتم کاری روی مس، فیروزه کوبی روی مس و سایر موارد را قرار داد. این نوع صادرات، به طور اختصاصی در دسته صادرات صنایع دستی اصفهان قرار می گیرند که کشورهای عربی و اروپایی زیادی خواهان آن هستند. صادرات صنایع دستی اصفهان به این کشورها در سال بسیار زیاد است و حتی شیوع کرونا هم نتوانست ضربه سنگینی به آن وارد کند.

باکس ست گلدان مسی میناکاری 20 سانتیمتری

ست گلدان مسی میناکاری

بشقاب میناکاری 30 سانتی با جعبه مخمل

بشقاب میناکاری با جعبه

تابلو میناکاری اصفهان طرح مشبک

تابلو میناکاری اصفهان

ست اداری خاتم کاری اصفهان

ست اداری خاتم کاری

  • صادرات صنایع دستی چوبی : منظور از صنایع دستی چوبی یقینا MDF نیست چون وارد کننده این محصولات از ترکیه هستیم. منظور ما هنرهای صنایع دستی مثل منبت کاری و مشابه آن است. این محصولات به سرمایه اولیه کمتری برای تولید نیاز دارند در نتیجه رونق پیدا کردن صادرات این حوزه سود بیشتری خواهد داشت.
  • صادرات صنایع دستی چرم : در حال حاضر حدودا 250 مجموعه تولیدی چرم در ایران فعالیت دارند که با تولید محصولاتی مثل سالامبور، برتبلو، چرم سنگین و نیمه سنگین و سبک مثل کیف و کفش و مبلمان و غیره سهم زیادی در صادرات دارند. صادرات صنایع دستی چرم تهران، آذربایجان شرقی، خراسان و همدان به خارج از کشور بسیار زیاد است. بزرگترین کشورهای خریدار چرم ایران، هند، عراق، مراکش، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، سنگاپور، چین و هنگ کنگ هستند.

مزایای صادرات صنایع دستی

صادرات صنایع دستی مزایای گسترده ای در زمینه اشتغالزایی، ورود ارز به کشور، تعدیل واردات و صادرات و رونق اقتصادی خواهد داشت. به طور کلی مزایای صادرات صنایع دستی را می توان در چندین حوزه بیان کرد:

1. هر چقدر صادرات محصولات صنایع دستی بیشتر و گسترده تر باشد یا به عبارتی توسعه صادرات صنایع دستی با روند سریعتری افزایش پیدا کند، طبیعتا اشتغالزایی در این زمینه بیشتر خواهد بود. این اشتغالزایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم بوده و به نوبه خود نرخ بیکاری نیز کاهش پیدا خواهد کرد. طبیعتا درخواست کشورها مبنی بر خرید کالای بیشتر نیاز به روند تولید سریعتر دارد که برای جبران آن باید نیروی بیشتری اشتغال پیدا کنند.
2. سرمایه اولیه برای راه اندازی کسب و کار در حوزه صنایع دستی نسبت به سایر حوزه ها بسیار کمتر است. به همین دلیل فعالیت در این حوزه و بخش صادرات، هزینه کمتری دارد و سریعتر رخ خواهد داد. تنها کافیست برنامه ریزی دقیق، بازاریابی هدفمند و تبلیغات مؤثر صورت گیرد.
3. صادرات صنایع دستی امکان رونق پیدا کردن بیشتری دارد و شانس موفقیت در آن بیشتر است چون تنوع آنها بسیار زیاد است و به دلیل اینکه کار دست هستند، هیچ محصولی تکراری نخواهد بود. همین ویژگی ها از مهمترین فاکتورهایی است که خریداران خارجی به آن توجه می کنند.

تولید صنایع دستی

تندیس میناکاری شده طرح نقش جهان

تندیس میناکاری شده

تندیس میناکاری شده طرح لوح تقدیر

تندیس میناکاری لوح تقدیر

تندیس میناکاری شده طرح سرو

تندیس میناکاری طرح سرو

تندیس گلدان میناکاری 20 سانتی با ساعت

تندیس گلدان میناکاری

4. نیاز به مواد اولیه وارداتی برای تولید صنایع دستی بسیار کم است از طرفی با توجه به اینکه نیمی از صنایع دستی جهان در ایران تولید می گردد، گزینه های جایگزین برای صادرات زیاد هستند. به همین دلیل همیشه راه درآمدزایی و صادرات صنایع دستی وجود دارد.

مشکلات صادرات صنایع دستی

از جمله مشکلاتی که در زمینه صادرات صنایع دستی وجود دارند می توان به عدم تبلیغات درست و اصولی اشاره کرد. در واقع مشکلاتی که در این حوزه قرار دارند جزو مهمترین عوامل مؤثر بر صادرات صنایع دستی هستند که تا حد زیادی موفقیت آن را تحت تأثیر قرار داده و یقینا با رفع این موانع و مشکلات، می توان به آینده آن امید بیشتری داشت.مورد بعدی نبود بازاریابی دقیق، شرکت فعال شرکت های تولیدی و فروشگاه های بزرگ در جشنواره ها و ایونت های بین المللی است. برخی صنایع دستی با اینکه فروش زیادی دارند اما هنوز نتوانسته اند از تمامی پتانسیل آن استفاده کنند چون نیازسنجی دقیقی صورت نگرفته و تنوع محصولات به طور کامل سلیقه مشتریان و خریداران داخلی و خارجی را پوشش نمی دهد.بانک اطلاعاتی کاملی در این خصوص وجود ندارد تا کسانی که قصد دارند در حوزه صادرات صنایع دستی فعالیت داشته باشند بدانند که هر کدام از خریداران بیشتر به دنبال چه نوع محصولاتی با چه میزان تنوعی در طرح، رنگ و نقوش هستند.از جمله مشکلات صادرات صنایع دستی نبود بسته بندی مناسب، شکیل و کاملا برازنده صنایع دستی تولید شده است و در این خصوص تنها مراکز محدودی در این زمینه به شکل حرفه ای فعالیت دارند. موارد گمرکی و هزینه های بالای تعرفه گمرک و بیمه نامه ها و همچنین نبود حمایت های مناسب از دیگر مشکلات و موانع بر سر راه بازرگانان صنایع دستی می باشد.

صادرات صنایع دستی به کشورهای همسایه و اروپایی

برای اینکه بانک اطلاعاتی مناسبی در خصوص صادرات صنایع دستی به کشورهای مختلف داشته باشید تا خریداران جدی این حوزه را بشناسید، به صادرات این محصولات به مهمترین کشورها اشاره می کنیم:

  • صادرات صنایع دستی به ترکیه : به دلیل داشتن قیمت های مناسب نسبت به سایر کشورهای اروپایی و کیفیت بیشتر نسبت به چین، برگزاری نمایشگاه های متعدد بین المللی در خصوص صنایع دستی و تعرفه های گمرکی مناسب، صادرات صنایع دستی ایران به ترکیه درصد بالایی را به خود اختصاص داده است.
  • صادرات صنایع دستی به دبی : دبی مرکز فعالیت شرکت های بزرگ بین المللی دنیا و شعبه های آنهاست. کشور دبی به تنهایی مقصد خوبی برای فروش صنایع دستی به شکل مستقیم نیست اما به دلیل حضور زیاد سایر کشورهای عربی می توان به جای صادرات صنایع دستی به کویت یا صادرات صنایع دستی به قطر، صادرات صنایع دستی به عمان و حتی صادرات صنایع دستی به عراق از این طریق اقدام نمود. به همین دلیل صادر کردن صنایع دستی به دبی ارجحیت بالایی دارد.
  • صادرات صنایع دستی به عراق : عراق یکی از بزرگترین خریداران صنایع دستی ایران در زمینه های جاجیم، گلیم و سوماک، مجسمه های تزیینی و محصولات سفالی و چرم است.
  • صادرات صنایع دستی به قطر : این کشور نیز به دلیل دسترسی به آب های آزاد همیشه مقصدی عالی برای صادر کردن صنایع دستی جاجیم، گلیم و سوماک، مجسمه های تزئینی، میناکاری روی مس و سفال بوده است.
  • صادرات صنایع دستی عمان : کشور عمان همیشه با ایران رابطه خوبی داشته و صادرات مجسمه های تزئینی و میناکاری روی سفال بیشترین میزان ارتباط صنایع دستی کشورمان را به خود اختصاص داده است.
  • صادرات صنایع دستی ایران به اروپا : از بین کشورهای مختلف اروپایی،بعد از ترکیه، صادرات صنایع دستی به آلمان بسیار بیشتر است. آلمان یکی از بزرگترین خریداران محصولات صنایع دستی انواع فرش، گبه، گلیم و سوماک و صنایع دستی شیشه ای با طرح های مختلف و متنوع می باشد.
  • صادرات صنایع دستی به آسیا : علاوه بر کشورهای حوزه خلیج فارس و خاورمیانه، کشورهای چین و هند، بیشترین میزان صادرات محصولات صنایع دستی را در قاره آسیا به خود اختصاص داده است. به عنوان مثال صادرات صنایع دستی به چین بزرگترین خریدار محصولات گبه و چرم است. هند نیز با اینکه یکی از کشورهای فعال و بزرگ در زمینه تولید صنایع دستی است اما صادرات صنایع دستی به هند مثل صنایع دستی شیشه ای و چرم بسیار زیاد است و فرصت عالی برای مبادلات تجاری است.

امیدوار هستیم با حمایت بیشتر از حوزه صنایع دستی، شاهد رونق بیشتر، اشتغالزایی گسترده، ارزآوری و تبدیل شدن به جایگزین عالی برای صادرات نفتی باشد.صادرات صنایع دستی به کشورهای مختلف جهان انجام می گردد. صادرات صنایع دستی ایران به کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی فرصتی عالی برای وارد کردن ارز خارجی، اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم، کاهش نرخ بیکاری و پیدا کردن جایگزینی فوق العاده و همیشگی برای صادرات نفتی فراهم ساخته است. امید است که با رفع موانع و مشکلات و حمایت های بیشتر از تمام پتانسیل این حوزه استفاده شود.

شاید تا به حال به عیدی‌هایی که سرمایه می‌شوند توجه نکرده باشید. صنایع دستی Handicraft و بطور مشخص صنایع دستی ایرانی علاوه بر زیبایی از ارزش بالایی بر خوردار است . صنایع دستی بافتنی نمونه بارزی از آن می باشد. فرش ها و گلیم های نفیسی که با عشق و تجربه بافندگان ایرانی به جهان عرضه می شود. در این راستا می توانید از فروشگاه صنایع دستی ایرانی محصولاتی را خرید کنید که در آینده از ارزش مالی بیشتری برخوردار باشند.امسال نیز مثل سال گذشته کمپینی با عنوان «آری به تولید ملی» با شعار نوروز صنایع دستی عیدی می‌دهم از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران راه‌اندازی شد.صنایع دستی و هنرهای دستی ارزش افزوده دارند و هر چه بیشتر از عمر آنها بگذرد به قیمت آنها اضافه می‌شود و به عبارتی سرمایه محسوب می‌شوند. در گذشته نیز بسیاری از پادشاهان و بزرگان صنایع دستی کشور خود را به یکدیگر پیشکش می‌کردند.در کتاب «نوروز باستانی» ترجمه و تالیف محمود رضا افتخار زاده نیز به هدایایی که بزرگان و پادشاهان در نوروز به یکدیگر پیشکش می‌کردند، اشاره شده است.

 همچنین هدایایی که پادشاهان کشورهای جهان به یکدیگر پیشکش می‌کردند از بهترین‌ هنرها یا خاص‌ترین داشته‌های آن کشور بوده است. برای مثال از هند فیل، شمشیر، مشک و پوست هدیه می‌کردند، از چین و تبت مُشک، ابریشم، سکه‌ و جام‌ها، از سِند طاووس و طوطی، از روم دیباج، فرماندهان و مرزداران و ارتش داران پیکان و نیزه‌ها آراسته به زر و سیم هدیه می‌کردند.وزیران و دبیران، ویژگان و نزدیکان، جام‌های زرین و سیمین آراسته به گوهرها و جام‌های سیمین آراسته به زر هدیه می‌کردند. بزرگان و سرکردگان باز، عقاب، شاهین، یوزپلنگ و زین هدیه می‌کردند و بسا که مردی شریف تازیانه‌ای هدیه می‌کرد و از او پذیرفته می‌شد!حکیمان حکمت هدیه می‌کردند و شاعران شعر، گوهرفروشان گوهر و چارپاپروران اسب‌های کمیاب و خر مصری و استر و ظریفان ابریشم چینی پالوده به گلاب و جنگاوران سپر و نیزه و پیکان و شمشیرسازان و زره بافان شمشیر و زره و جوشن و خود و نیزه هدیه می‌کردند. پوستین سازان و جامه فروشان، جامه‌ای از پوست خز، سنجاب، ابریشم و دیباج، صرافان سکه‌های زر و جام‌های سیمین پر از دینار هدیه می‌دادند.مردم متوسط نیز دِرهم و دینار ضرب آن سال یا نارنج، گلابی و سیب پیشکش می‌کردند. منشی پادشاه اسم هدیه‌دهندگان و پاداشی را که پادشاه برای هر هدیه دهنده‌ای در نظر می‌گرفت را می‌نوشت و هدیه و پاداش‌ها در دیوان نوروزی ثبت می‌شد.همچنین در این کتاب آمده است: حسن پسر وهب برای متوکل عباسی جامی زرین هدیه فرستاد که در آن هزار مثقال عنبر بود و به وی نوشت: هماره هزار سال مهرگان باد/ که تو از مهرگان به نوروز رسی.

پارچه زربفت از ابریشم و نخ گلابتون (طلا یا نقره) بافته می‌شود و یکی از هنرها دستی است که هرچه از زمان بافت آن بگذرد به ارزش مادی آن اضافه می‌شود. در حال حاضر برای بافت زربفت، گُلابتون را کیلوی ۱۶ میلیون و ابریشم را کیلویی یک میلیون تومان تهیه می‌کنند. هنر بافت زربفت در دوره ساسانی و صفوی به اوج خودش رسید و این پارچه‌ها به اروپا و شرق آسیا صادر می‌شد، در واقع این پارچه حکم نفت و انرژی اتمی ما را داشته است.

خالد مهلبی نیز گوید: در روز نوروز برای متوکل عباسی پارچه‌ای زربفت و گل دوزی شده با نبانی عنبر که بر آن گوهرهایی با زر دوخته شده بود و زره، عصا و جامه‌ای بغدادی هدیه کردم. زیبایی جامه متوکل را شگفت زده کرد و بسیار خوشش آمد، جامه را خواست و آن را پوشید.»

خواجه غیاث‌الدین نقشبند یزدی هنرمند پارچه باف ایرانی بود که شهرت جهانی داشت و شاه عباس صفوی آثار او را به پادشاهان ممالک دیگر پیشکش می‌کرده است. ۹ قطعه از آثار امضادار غیاث‌الدین به جا مانده که یک نمونه آن در موزه ملی دوران اسلامی و مابقی در موزه‌های خارج از کشور نگهداری می‌شود.

در این کتاب آمده است: «از امیر مومنان علی (ع) روایت شده که گروهی از دهگانان ایرانی به حضرتش ظرف‌های سیمین هدیه کردند که در آنها پالوده (فرنی) بود. فرمود: اینها چیست؟ گفتند: «امروز نوروز است!» فرمود: هر روز ما نوروز است!» پالوده‌ها را خورد و به هم‌نشینانش از آنها خوراند و ظرف‌ها را میان مسلمانان تقسیم کرد و هدیه‌ها را به جای خراج‌شان حساب فرمود.

  • نمایش : ۳۴۲
  • ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    تجدید کد امنیتی